Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.

Κηρύσσω και επίσημα την έναρξη των χριστουγεννιάτικων κατασκευών στην Λαμπρούκα και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχω ετοιμάσει τόσα πολλά πράγματα που θέλω να σας δείξω που δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω να τα κάνω όλα αυτά αναρτήσεις!Μια αναγνώστρια μου είπε : Πού είσαι Λαμπρούκα? Χριστούγεννα χωρίς Λαμπρούκα δεν γίνεται!!! Αυτά ακούω και τρελαίνομαι!!!

Πάμε σήμερα να σας δείξω το φετινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης το οποίο όχι μόνο σας το δείχνω πολύ αργά για να πάρετε ιδέες αλλά πολύ αργά επίσης το ετοίμασα και το έστησα στο σπίτι με αποτέλεσμα τα κορίτσια κατά τις 5 του μήνα να ανοίξουν από 5 αστέρια μαζεμένα!Είχε κι αυτό την πλάκα του!

Δεν έχω οδηγίες βήμα βήμα με φωτογραφίες όπως συνήθως γιατί πιο απλό από αυτό το ημερολόγιο δεν υπάρχει.
Πήρα χαρτί περιτυλίγματος και έβαλα δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.Σχεδίασα αστέρια μικρά και μεγάλα και τα έκοψα έχοντας έτσι  δύο ίδια κομμάτια χαρτιά σε σχήμα αστεριού.

Στην ραπτομηχανή γάζωσα περιμετρικά αφήνοντας ένα μικρό κενό για να βάλω την γέμιση,δηλαδή μικρά δωράκια ή διάφορα γλυκάκια.Σ' αυτό το σημείο αν δεν έχετε ραπτομηχανή δεν υπάρχει πρόβλημα.Μπορείτε και με λίγη σιλικόνη να κολλήσετε και είναι το ίδιο.

Για να τα ομορφύνω λίγο,κόλλησα αυτοκόλλητα χρυσά κυκλάκια που με τα φώτα γυαλίζουν και στολίζουν τα αστεράκια.

Πολύ πρόχειρα,λόγο χρόνου,δεν εκτύπωσα όμορφους αριθμούς να κολλήσω πάνω τους αλλά τους έγραψα με έναν μαρκαδόρο πάνω στ' αστέρια.

Από μια τρύπα στα αστέρια πέρασα σπάγκο και τα κρέμασα πάνω σ' ένα ξυλάκι,με ένα κλαδί από πάνω για περισσότερη ομορφιά και διακόσμηση!

Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε κι εσείς!Κρατήστε την ιδέα για του χρόνου βέβαια γιατί ε,όσο να' ναι πέρασε λιγουλάκι ο καιρός για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης!Εκτός κι αν το φτιάξετε σήμερα και τα παιδιά σας έχουν να ανοίξουν μονομιάς 11 ολοδικά τους αστέρια!!Τέλειο θα ήταν!!

Σας αφήνω,σας φιλώ και θα επιστρέψω σύντομα,το υπόσχομαι!!♥

3 σχόλια

 1. Έγιναν πολύ όμορφα τα αστέρια σου, μου αρέσουν γιατί έχουν μια οικολογική αλλά και γιορτινή νότα! Και του χρόνου με υγεία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ πολύ ωραίο και πρωτότυπο... το κρατάω για του χρόνου... θα σου τα φέρω όμως για το κομμάτι της ραπτομηχανής...😉

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραίο Λαμπρινή μου. Μου αρέσουν τέτοιου ειδους ημερολόγια ;) με το κλαδι και που κρέμονται τα δωράκια. Μπράβο !!
  Κι εγώ ήθελα να φτιάξω με την κόρη μου φέτος αλλά μας πήρε κι εμάς ο χρόνος και μπήκε ο Δεκέμβρης. Βέβαια όπως λες ανοίγεις μαζεμένα 5-6 αστέρια και το ευχαριστιέσαι ..χιχι.
  Ελπίζω του χρόνου να είμαστε καλά να είμαι εντός χρονοδιαγράμματος ;)

  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή