Πως να βάψετε ρίγες στους τοίχους.

Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις για να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο, χωρίς πολλά έξοδα, είναι να βάψεις ρίγες στους τοίχους και σήμερα θα σου δείξω τον τρόπο γιατί είναι πολύ εύκολο να το κάνεις κι εσύ μόνος σου! 

οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου ρίγες στον τοίχο για το παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο  
Τα παιδικά δωμάτια χρειάζονται χρώμα και ζωντάνια. Είναι ο χώρος που τα παιδιά κάθονται εκεί τις περισσότερες ώρες της μέρας και εμείς πρέπει να τα διακοσμούμε ανάλογα για να κάθονται εκεί με χαρά και ευχαρίστηση.

Η πιο εύκολη και οικονομική λύση για να διακοσμήσουμε το παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο αυτό φυσικά, είναι να βάψουμε ρίγες στους τοίχους. Είναι πολύ εύκολο να το κάνει ο καθένας μόνος του με μόνο ένα εργαλείο. Την χαρτοταινία!
Αυτή θα μας βοηθήσει να κάνουμε ίσιες γραμμές και όμορφα χωρίσματα ανάμεσα σε κάθε ρίγα και να βοηθήσει το χρώμα να κάτσει στον τοίχο χωρίς να τρέξει δεξιά και αριστερά.

οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου ρίγες στον τοίχο για το παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο

Το δωμάτιο της Στεφανίας ήταν βαμμένο σε ανοιχτό ροζ και αυτό βοήθησε πολύ γιατί με τον τρόπο που έβαψα τις ρίγες, δημιουργήθηκαν και ρίγες από αυτό το χρώμα. Έχοντας λοιπόν μια καλή βάση και στις αποχρώσεις που διάλεξα για να φτιάξω όλες τις ρίγες, προχώρησα στο βάψιμο.

Μέτρησα λοιπόν και δημιούργησα μεγάλες ρίγες πάχους 20εκ. και πιο λεπτές πάχους 5 εκ. δηλαδή όσο και το πάχος της χαρτοταινίας.
Αφού κόλλησα καλά τις χαρτοταινίες σε όλο το δωμάτιο, πήρα μισό κιλό πλαστικό χρώμα από δυο διαφορετικά χρώματα, έντονο φούξια και μωβ και με ένα ξεχωριστό πινέλο για κάθε χρώμα, έβαψα ανάμεσα στις χαρτοταινίες που είχα κολλήσει.

οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου ρίγες στον τοίχο για το παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο

Βλέπετε ότι το τρίτο χρώμα με τις πιο λεπτές ρίγες είναι από το χρώμα του ίδιου του τοίχου και αυτό είναι εξαιρετικά έξυπνο γιατί δεν χρειάστηκε να αγοράσω άλλο χρώμα. 
Μπορείτε εκεί που τελειώνουν οι ρίγες να κολλήστε μια αυτοκόλλητη παιδική μπορντούρα ή να κάνετε μόνοι σας ζωγραφική για το παιδικό δωμάτιο. 

Διαλέξτε όμορφα χρώματα και κάντε ταιριαστούς συνδυασμούς. Εκμεταλλευτείτε το υπάρχον χρώμα του τοίχου για καλύτερη εξυπηρέτηση και μείωση χρώματος αλλά και κόπου!

οδηγίες για να βάψεις μόνος σου ρίγες στους τοίχους

Το παιδικό δωμάτιο της Στεφανίας δεν είναι ακόμα έτοιμο γιατί θέλει αρκετά πράγματα ακόμα να προσθέσω στην διακόσμηση του. Όμως έγινε τόσο χαρούμενο και χρωματιστό που χαίρεσαι να το βλέπεις!

Δοκιμάστε να βάψετε κι εσείς ρίγες στους τοίχους και να διακοσμήσετε τα δωμάτια σας με τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο που σας έδειξα!
Καλή επιτυχία!


7 σχόλια

 1. Πολύ ωραία αλλαγή στο μπλόκ.Γενικως η άνοιξη πρεπει να σε επηρρεασε θετικά.Εφερε πολλές ωραίες αλλαγές!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αααα έγινε φοβερό!! Σούπερ!! Μ' αρέσουν πολύ και τα χρώματα και που τις έκανες μισές!! Απίθανη δουλειά! Περιμένουμε και την υπόλοιπη διακόσμηση!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γειτόνισσα καλώς σε βρήκα!
  Το δωμάτιο υπέροχο και με τα χρώματα που λατρεύω!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. λοιπόν μόλις έρθω Ερμιόνη θάρθω να σε συναντήσω φιλενάδα , τέλειο το δωμάτιο της Στεφανίας !!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τέλειο το δωμάτιο της μικρής σου!
  Συγχαρητήρια και το μπλοκ σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κορίτσια,σας ευχαριστώ πολύ όλες για τα σχόλια σας!!marilise όποτε έρθεις να με ειδοποιήσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ορίστε προκομένες μαμάδες, να τα βλέπω εγώ που με το ζόρι έβαψα τον ένα τοίχο!!!
  συγχαρητήρια για το τόσο όμορφο αποτέλεσμα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή